מיקרוביולוגיה של מזון וסביבה היא תחום מדעי שמתעסק בלימוד המיקרואורגניזמים (חיידקים, וירוסים, ארצות נמצאות, פטריות ופרזיטים) שמופיעים בסביבת המזון ובסביבה הסביבתית. המחקר בתחום זה מתבצע על מנת לבחון את השפעתם של המיקרואורגניזמים על בריאות האדם וכן על איכות המזון והסביבה.
אחד התחומים המרכזיים במיקרוביולוגיה של מזון הוא השלטון הבטיחותי של המזון. מחקר בתחום זה מתעסק בזיהוי ובמניעת התפרצויות מיקרוביולוגיות במזון, ובפיתוח שיטות שונות לבידוד וזיהוי של חיידקים מזיקים במזון. דרך נוספת לשלטון בטיחותי של המזון היא על ידי השפעת התנאים הסביבתיים אשר משפיעים על העיבוד, האיסוף, האריזה, התחסנות והאחסון של המזון.
בנוסף לשלטון הבטיחותי של המזון, מיקרוביולוגיה של מזון וסביבה מתעסקת גם בתהליכי התפתחות והתרבות של מיקרואורגניזמים במזון. כך למשל, בתחום זה ניתן למצוא מחקרים שמתרכזים בניתוח ובבחינת התהליכים המחייבים להתרבות חיידקים רעילים במזון, כמו ניכור, רטיה, רגיעה, חימום והתקנות דברי זיהוי חיידקים בדרך כלל.
https://www.microb.co.il/%d7%9e%d7%99%d7%a7%d7%a8%d7%95%d7%91%d7%99%d7%95%d7%9c%d7%95%d7%92%d7%99%d7%94-%d7%a9%d7%9c-%d7%9e%d7%96%d7%95%d7%9f-%d7%95%d7%a1%d7%91%d7%99%d7%91%d7%94/