מיחזור מתכות הוא תהליך שבו מתכות בשימוש משני ופסולת מתכת מעובדים ומותאמים לשימוש חוזר, מה שמקטין את הצורך בחיפוש ובכריית מתכות חדשות ותורם לשמירה על הסביבה. התהליך כולל איסוף, סיווג והפקת המתכת מהחומרים הממוחזרים. מקורות למתכות אלו יכולים להיות מגוונים, כולל פסולת בניין, רכבים מתים, מוצרי חשמל ואלקטרוניקה, ועוד.
### ההשפעות הסביבתיות של מיחזור מתכות
מיחזור מתכות מסייע בהפחתת הזיהום, חיסכון באנרגיה ושמירה על המשאבים הטבעיים. חיסכון באנרגיה נובע מהעובדה שייצור מתכת מחומר ממוחזר דורש הרבה פחות אנרגיה מאשר ייצור מתכת מחומר בתולי. לדוגמא, מיחזור פלדה יכול לחסוך בכ-60% מהאנרגיה שהייתה נדרשת ליצור אותה מברזל גולמי. בנוסף, החלפת מתכות בתהליך הפקתם בשיטות מסורתיות עם חומרים ממוחזרים מקטינה את הפליטות של גזי חממה, דבר שתורם למאבק בהתחממות הגלובלית.
בין המתכות הנפוצות ביותר למחזור נמנים על: אלומיניום, פלדה, נחושת, עופרת וניקל. מיחזור אלומיניום, לדוגמא, דורש רק 5% מהאנרגיה הנדרשת לייצור אלומיניום חדש. מעבר לייתרונות הסביבתיים, ישנם ייתרונות כלכליים ברורים למיחזור מתכות, כמו חיסכון בעלויות דלק וחשמל ויצירת מקומות עבודה.
כדי להבטיח אפקטיביות של תהליך מיחזור המתכות, חשובה מעורבות של הקהל הרחב דרך מיון לפי סוג המתכת ופירוק מוצרים ישנים לחלקיהם המתכתיים לפני השליכתם. כמו כן, תשתיות מתקדמות למיון וטיפול בפסולת מתכת חיוניות לשיפור תהליכי המיחזור.
בסיכום, מיחזור מתכות מספק פתרון יעיל וסביבתי לבעיות הנגרמות על ידי צריכה גבוהה והצורך בקיום המשק התעשייתי. אמצעות העלאת המודעות והשקעה בטכנולוגיות מתקדמות, ניתן להגדיל את שיעורי המיחזור ולתרום גם לכלכלה וגם לאיכות הסביבה של כולנו.