הרגלי שינה אצל תינוקות הם אבן פינה בבריאות ובפיתוח התקין של הילד. מחקרים מראים ששינה איכותית חשובה כמעט כמו תזונה נכונה, והיא משפיעה על התפתחות המוח, על היכולת ללמוד ואף על התנהגות יומיומית. הקמת רוטינת שינה עקבית עוזרת לתינוקות להבין מתי הזמן להירדם ומשפרת את איכות השינה שלהם.
### יצירת רוטינת חיובית לפני השינה
היווצרות הרגלי שינה איכותיים אצל תינוקות מתחילה ביצירת רוטינה חיובית לפני השינה. רוטינה זו יכולה לכלול פעילויות מרגיעות כמו רחצה, קריאת סיפור או הרגעה בחדר השינה עם תאורה רכה. חשוב לעקוב אחר לוח זמנים קבוע הן בימי החול והן בסופי שבוע, כדי ליצור תחושת ציפייה וסדר, אשר מקלים על יישום רוטינת השינה.
עקביות היא מפתח להצלחה כאשר מדובר בהתפתחות הרגלי שינה בריאים. ניסיון לשינוי ההרגלים, אם צריך, צריך להתבצע בהדרגה. למשל, אם תינוק נוהג להירדם רק בידיים, אפשר להתחיל בהושתה במיטה לאחר שהוא מרגיע, אך עדיין ער. בזמן, תינוק יתרגל לרדת לשינה באופן עצמאי.
חשוב גם לשמור על סביבת שינה נוחה ומזמינה. מיטת התינוק צריכה להיות בטוחה ונעימה, עם הכרחת שינה וכלי מיטה המתאימים לעונה. חדר השינה עדיף להיות בטמפרטורה נוחה, לא חם מדי ולא קר מדי, עם רמת רעשים נמוכה ובלי אורות חזקים שיכולים להפריע לשינה.
העובדה שתינוק מרדם טוב יותר ולזמן ממושך יכולה להשפיע לטובה גם על איכות החיים של ההורים. שינה טובה מאפשרת לתינוק להתעורר עם אנרגיות מחודשות ולהיות ממוקד ופעיל יותר במהלך היום. לכן, השקעה ביצירת הרגלי שינה בריאים מינור גם בשיפור איכות החיים הכוללת של המשפחה.