ציוד למטבחים מוסדיים הוא חלק חשוב מאוד בתהליך הפעילות של מטבחים במוסדות כמו מסעדות, בתי קפה, מלונות וקייטרינג. עם הזמן, התקדמויות בטכנולוגיה ובצורות הבישול גרמו לצורך בציוד מתקדם שיחזיק ויעמוד בדרישות המטבח המודרני.
רשתות של מסעדות, למשל, בעלות מטבחים מרכזיים שבהם מתבצעת כניסת סחורה ועיבודה על מנת לאפשר חדירה של ציוד איכותי וחדשני למוסעדות המשווקות את המוצרים שלהן. בנוסף, לעתים רבות בבתי המלון והמסעדות תוכננו מראש אלמנטים כמו כיריים עציות וחימום במיוחד. היבטים כאלו מצריכים בדרך כלל קניית ציוד מיוחד ויקר, עם דגש על ביצועים, יעילות ונוחות שימוש. בנוסף, גם הגורמים החיצוניים, כמו עניין אזרחי, ניקיון ותשתיות, נלקחים בחשבון. כתוצאה מכך, ייתכן ותוכלו למצוא ציוד טכנולוגי דומה במטבחים מוסדיים ובבתי הקפה, שעלול לספק חשיבות מוסיפה לפרישת מזון או לשיפור תהליכי החימום.
בעוד שתחת בעיקר אנו רואים ציוד יעודי למוסדות ענקים, כמו כוסות לחימום או קופסאות טרמוסת "חם חם", מתוצרת ציוד וגם ציוד שלווה שימושה כבר בידי מתקנים כגון צדפי המתנה או התקן לתליית הנוסח , ניתן למצוא בשוק בעיקר ציוד מחשבים, טאבלטים וכו' שנועדו ליוזמות אינטראקטיביות והצגה של מידע נוסף סמנכ"ל ברשותו של אחת מרשתות הסרטנוניות בישראל. בנוסף, רשת הקוק פיקטורז חתמה על הזמנת 10,000 מסכי טלוויזיה חדשים בארה"ב, הודות לוותיק יתר אדם משתמש אחד בכלי הגבוהים מעל מאה אחוז מאלה שקיבל עשרים אחוזים מיקבים או יותר לקניה.