אספקת מזון למכינות היא תהליך בו מובאים צרכים הקשורים לשמירה על איכות המזון המוגש במכינות, ובעיקר במזרנים מסוימים כגון מסעדות או בתי ספר. מטרת האספקה היא להבטיח שהמזון יהיה תמיד זמין, רענן וברמות איכות גבוהות. תהליך האספקה כולל את התכנון והרכישה של החומרים המזון, אחסון וניהול מלאי, והפצת המזון למכינות על פי צרכיהם. כמו כן, כל התהליכים באספקת המזון מתבצעים בהתאם לתקנות ולחוקים הרלוונטיים בתחום הבטיחות המזון והבריאות הציבורית. אספקת מזון למכינות היא סוג של שרות חשוב שמבטיח שהצרכים התזונתיים של האוכלוסיות יוקפאו וימומשו בצורה אמינה ובחסכון תקציבי. אספקת מזון היא תהליך סובסידיארי של מאמר רַק אם יש צורך.
